Initiatiefnemers

Gerrit Hegen, Harm Dijkstra en Jan Kruimink zijn de initiatiefnemers van De Toorn van Thunaer.

Gerrit Hegen (Sleen)

Dierenarts, adviseur diergezondheid, dierenwelzijn en kringloop. Liefhebber van natuur en landschap en geïnteresseerd in de historie van Drenthe. Muziekliefhebber. Voormalig voorzitter van de Gemengde Zangvereniging Sleen en lid van het daartoe behorende koor Pur Sang in Sleen. Voorzitter van de Stichting Ter Klinke.

Harm Dijkstra (Sleen)

Vakleerkracht muzikale vorming aan meerdere basisscholen. Lid van het cabaretduo Harm en Roelof. Medewerker van RTV Drenthe. Schrijver, componist en regisseur van meerdere musicals en toneelstukken. Liefhebber van natuur en landschap. Lid van de gemengde zangvereniging Pur Sang in Sleen.

Jan Kruimink (Oosterhesselen)

Muziekpedagoog, dirigent en componist/arrangeur. Hij studeerde schoolmuziek en orkestdirectie aan het conservatorium te Zwolle. Hij was bijna 40 jaar werkzaam als muziekdocent aan de PABO en heeft daarnaast ervaring als muziekleraar aan het basis- en middelbaar onderwijs. Hij dirigeerde eerst de fanfare Excelsior in Oosterhesselen en richtte daarna twee (regionale) popkoren op: Sounds4You en het Hesseler Eerste Mannenkoor (HEM); hij is ook de dirigent van De Diva’s uit Westerbork en van het projectkoor van ‘The Armed Man’ (Karl Jenkins). Jan arrangeert vrijwel alle muziek voor zijn koren. Als componist is hij verantwoordelijk voor een groot aantal liedjes voor revue en cabaret en voor basisschoolkinderen – vele daarvan in de Drentse taal. Hij is ook de maker van de bundel ‘Come follow me’ (250 canons en quodlibets). 

Harm Dijkstra en Jan Kruimink hebben de Toorn van Thunaer artistiek geleid, Gerrit Hegen was productieleider. Voor de Vlinderprinses geldt een zelfde rolverdeling.

Lees ook: eerdere initiatieven