Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van de Toorn van Thunaer zijn Gerrit Hegen, Harm Dijkstra en Jan Kruimink.

Gerrit Hegen (Sleen)

Dierenarts, adviseur diergezondheid, dierenwelzijn en kringloop. Liefhebber van natuur en landschap en geïnteresseerd in de historie van Drenthe. Muziekliefhebber. Voormalig voorzitter van de Gemengde Zangvereniging Sleen en lid van het daartoe behorende koor Pur Sang in Sleen. Voorzitter van de Stichting Ter Klinke.

Harm Dijkstra (Sleen)

Vakleerkracht muzikale vorming aan meerdere basisscholen. Lid van het cabaretduo Harm en Roelof. Medewerker van RTV Drenthe. Schrijver, componist en regisseur van meerdere musicals en toneelstukken. Liefhebber van natuur en landschap. Lid van de gemengde zangvereniging Pur Sang in Sleen.

Jan Kruimink (Oosterhesselen)

Oud-docent muziek Stenden Hogeschool. Dirigent en arrangeur van popkoren (Sounds4You, HEM en De Diva’s), Projectleider Drents en Duits op de basisschool (2015-2018). Liefhebber van natuur en landschap. Geïnteresseerd in de historie van Drenthe.

Harm Dijkstra en Jan Kruimink zijn de artistieke leiders van de Toorn van Thunaer, het eerste project van de stichting Ter Klinke: Lees ook: eerdere initiatieven