Groot Drentstalig muziektheaterstuk

Een mooi interview met de initiatiefnemers van de stichting Ter Klinke en de Toorn van Thunaer in het Dagblad van het Noorden.

In navolging van de Drentstalige musicals Heb lief en leef en Op de vleugels van de wind die in 2008 en 2014 in Sleen werden opgevoerd, is een nieuw, groot opgezet muziektheaterstuk in voorbereiding. Het wordt een groot kijkspektakel op landgoed de Klencke.

Initiatiefnemers Toorn van Thunaer artikel DvhN januari 2018
Gerrit Hegen, Jan Kruimink en Harm Dijkstra

Toorn van Thunaer: nog veel voorbereiding

Harm Dijkstra uit Sleen en Jan Kruimink uit Oosterhesselen werken samen met Slener Gerrit Hegen aan de productie De Toorn van Thunear, die in september volgend jaar op De Klencke wordt opgevoerd.

,,Veur het zover is, möt der nog hiel wat water deur de Boksloot”, grapt Dijkstra. De 56-jarige Slener, vooral bekend van cabaretduo Harm en Roelof, is de bedenker en schrijver van het stuk. Dat bedenken is klaar, maar voor het stuk kan worden opgevoerd, moet er nog veel geregeld worden, wil hij maar zeggen.

Het hele artikel is te lezen in het Dagblad van het Noorden, foto van Jan Anninga. Wilt u het lezen, dan moet u zich eerst (gratis) registreren.

 

Toorn van Thunaer Dagblad van het Noorden januari 2018