Fiets- en wandelroute

Het verhaal van De Toorn van Thunaer speelt zich af in 1419. Harm Dijkstra, de schrijver van het verhaal, heeft zich laten inspireren door de rijke historie van het gebied. De historische verenigingen van de drie dorpen Oosterhesselen, Sleen en Zweeloo hebben historische plekken geselecteerd en routes samengesteld. Wilt u meer weten over de rijke geschiedenis van dit gebied? Koop een routeboekje en pak de fiets en/of trek de wandelschoenen aan en ga op pad!

Fietsroute

Een fietsroute van ruim 43 kilometer leidt langs 25 historische plekken. De route kan op drie verschillende plekken starten: bij de kerk in Oosterhesselen, Sleen of Zweeloo. In het routeboekje zijn beschrijvingen van alle historische punten en mooie foto’s. Op de kaarten in het routeboekje zijn ook de fietsknooppunten aangegeven, zodat u de route makkelijk in kunt korten of uit kunt breiden.

Gebruikt u fietsnavigatie? De route is te vinden op www.routeyou.com

Wandelroute

Een wandelroute van ongeveer 9 kilometer leidt langs 29 historische punten in het dorp Oosterhesselen en over landgoed De Klencke. Startpunt van de route is de kerk in Oosterhesselen.

De wandelroute is digitaal beschikbaar op www.routeyou.com

Routes gemaakt met dank aan

  • Historische vereniging Klenckerheugte Oosterhesselen
  • Stichting Streekeigen Sleen
  • Historische vereniging Zweeloo

Routeboekjes kopen

De wandelroute kost € 2, de fietsroute kost € 3 en zijn te koop bij de TIP-kantoren in de gemeente Coevorden.

Historische fiets en wandelrouteboekjes Toorn van Thunaer